Napsali o nás

Pátečníci se sešli v Lánech - Kladenský deník.cz

23.10.2017

Pátečníci se sešli v Lánech - Kladenský deník.cz

Lány - Společnost za pozitivní přístup k životu a aktivní odpor proti blbosti, Řád duševních rytířů Modré růže, ve spolupráci s Muzeem T.G.M. v Lánech uspořádali v Muzeu T.G.M. Lány již 12. tradiční slavnostní setkání osobností u T.G.M. ke dni vzniku samostatného Československého státu – Pátečníci 2017 v Lánech.

Společně položili květiny na hrob prvního československého prezidenta Tomáše Garique Masaryka. Následovalo zalévání Vlčické lípy.

Pátečníci ve složení akademiků - doktorů i profesorů: lékař Pavel Pafko, Václav Liška - předseda spolku Svatobor, Jana Dostálová – odbornice na potraviny, Jiří Šíma - sinolog, akademický malíř Karel Pokorný a další.

Společně zavzpomínali na profesorku Zuzanu Růžičkovou.Nechybělo pásmo o Praotci Čechovi – žákyně hudební třídy 5. ZŠ Kladno, zpěv a kytara Klárka Čermáková, Anička Krakovská a Irenka Petrlíková. Doktor Václav Liška, představil prezentaci k 310 letům založení ČVUT, konference Praha světová - výročí zápisu Prahy, Telče a Č. Krumlova na seznam UNESCO. Zarecitoval Václav Fikrle, na kytaru ho rovněž doprovodila Klárka Čermáková. Akademická malířka Renáta Kaiserová představila novou knihu. O hudební doprovod se postaral Jiří Sládeček na violoncello, emeritní člen České filharmonie.

Autor: Kateřina Husárová
Zdroj: Kladenský deník.cz