Tisková zpráva - Shromáždění u památné hrušně v Lidicích

02.08.2018

Tisková zpráva - Shromáždění u památné hrušně v Lidicích

100 růží k 100.výročí vzniku Československa
--------------------------------------------

Cesta růží k 100.výročí vzniku Československa ze Zlína přes Koněpruské jeskyně, bájný Vyšehrad, Lidice, Roztoky u Prahy, Vlčický dvorec, Lány, Pelhřimov, Kladno


ZASTAVENÍ LIDICKÉ u Památné hrušně zahájil pan Stanislav Motl, který více jak dvěma stům přítomným připomněl historické události, kdy v roce 1938 se konala konference 36 demokratických států, která otevřela defacto okupantům cestu nejen do Lidic. Dále pod rozkvetlým památným stromem zazpíval pěvecký sbor Gambale. Zde také pan Antonín Nešpor seznámil příchozí s historií, ale také současností Lidické hrušně a pozval účastníky na vernisáž výstavy uměleckých děl, která zdarma věnovali výtvarníci na podporu myšlenky Památné Lidické hrušně.
Zahájil ji koncertním vystoupením vynikající pěvecký sbor Gambale.
Pan Nešpor ocenil nejen květinami, ale i slovy chvály přítomné donátory- výtvarníky, mimo jiné díla otce a syna Karasových, pražskou výtvarnici Janu Jíšovou a také Karla Huňka, kterému se dostalo té cti, že mohl na tomto vzácném fóru představit svá díla a také poděkovat za  potřebnou a záslužnou práci panu Nešporovi a povýšit jej na rytíře Řádu duševních rytířů modré růže.

S úctou k  statečným předkům
Karel Huněk.