Tisková zpráva - Sázení památných jihočeských lip z Vlčic

02.11.2014

Tisková zpráva - Sázení památných jihočeských lip z Vlčic

Dne 31.5.2014 jsme zasadili památnou jihočeskou Vlčickou lípu - potomka lípy, který byl svědkem hrdinství amerických letců v boji za demokracii na sklonku 2. světové války - u Slavonických božích muk na počest renesančních Slavonic, jejich obyvatel a na připomínku naší společné kulturní spolupráce. Další Vlčickou lípu jsme měli tu čest zasadit 7.6.2014 na význačném místě v blízkosti Chadimova mlýna, tak, aby chránila jeho obyvatele nejen svým stínem, ale také před povinností ke staré lucerně.

Tisková zpráva - Sázení památných jihočeských lip z Vlčic, potomků lípy, která zde byla svědkem hrdinství amerických letců v boji za demokracii na sklonku 2. světové války.

Dne 31.5.2014 jsme zasadili Vlčickou lípu u Slavonických božích muk na počest renesančních Slavonic, jejich obyvatel a na připomínku naší společné kulturní spolupráce.
Další Vlčickou lípu jsme měli tu čest zasadit 7.6.2014 na význačném místě v blízkosti Chadimova mlýna, tak, aby chránila jeho obyvatele nejen svým stínem, ale také před povinností ke staré lucerně. Pod patronací rodiny Chadimových zde proběhlo nádherné pohádkové odpoledne a křty knih D. Syrovátkové "Jak se žilo v Horních Dubenkách a Janštejně do 50.let 20.století" a "Sochy a objekty pozitivní energie" a "Sochy pozitivní energie a obrázky z lásky" od Jany Čermákové, Jiřího Čermáka a Karla Huňka.
Ing.Chadim pokřtil knihy po mlynářsku poprášením moukou z čepice pana otce.
Tímto si dovolujeme poděkovat za krásné chvíle strávené na mlýně.