Výstava objektů a soch „pozitivní energie“ Karla Huňka

12.04.2013

Výstava objektů a soch „pozitivní energie“ Karla Huňka

Génius loci kladenské prestižní školy - SPŠ a VOŠ v harmonii s vystavenými artefakty umocnil celkový dojem z expozice. To také mimo jiné ocenil ve svém projevu ředitel školy ing. Bohumil Žvachta a posléze profesorka PhDr. Eva Vašatová.

Slavnostního zahájení výstavy soch Karla Huňka a „Obrázků z lásky“ malé Klárky Čermákové se ujal vynikající kytarista ing. Dr. Jan Paulík. Karel Huněk položil kytici růží k pamětní desce věnované žákům školy, kteří obětovali své životy za demokracii během 2. světové války. Dále připomněl odkaz profesorů školy, kteří již mezi námi nejsou. Také předal ocenění za Rytířský čin - nezištnou pomoc při záchraně kulturní památky panu Bc. Pavlu Lédlovi.

Svůj hold nejen soše Tunel jménem čas vzdal svou kytarou tramp a kamarád tělem i duší Zdeněk Höniger. Výstavu, která do Kladna doputovala přes zámky v Jindřichově Hradci, Svinařích, hrad Landštejn a Muzeum TGM v Lánech, přišli podpořit takové osobnosti, jako vynikající kladenský malíř Jiří Karas s chotí, nestor kladenských učitelů a zakladatel sportovních klubů pan Miroslav Kolín, odborník na strojírenství ing. Karel Bernard, Dr. Jana Čermáková a další.

Pozdrav této kulturní události s omluvou, že kvůli věku nemohou přijet, poslal z Německa Dr. Jindřich Kolben s chotí (vnuk Emila Kolbena). Také zdravil a přál úspěch fotograf doc. Jiří Všetečka (Pražský chodec), který je momentálně plně zaneprázdněn dokončováním své nové knihy. Litovali, že se nemohli zúčastnit takovéto akce, která se zde konala poprvé, ve více jak stoleté historii školy, protože zde byly vystaveny sochy věnované osobnostem – „Pozitivní energie Tomáše Bati“, „S úctou Karlu Čapkovi“, „Pozitivní energie Emila Kolbena“, „trampský relikviář Tunel jménem čas“, „Rekviem za rekvírované zvony“, „Lidická Hruška“, „Kolotoč Josefa Fouska“ a další.