Setkání osobností na Kladenském zámku

17.02.2014

Setkání osobností na Kladenském zámku

Motto: „Trampská píseň je hned po lidové písničce druhý národní klenot. Jiné město nejen v této zemi nejspíše nemá tolik interpretů tohoto žánru jako Kladno. A když toto porovnáme se světovým centrem country a sportu Nashville, tak v přepočtu na obyvatele by bájné město mělo mít 120 živých kapel a 450 sportovních klubů. Které město je světové?“

Kladenský zámek rozezněly tóny trampské filharmonie, kulturního fenoménu Kladenska. Společnost za pozitivní přístup k životu a Řád duševních rytířů modré růže pořádala Setkání osobností, tentokrát s legendami hokeje a trampingu na Kladensku k připomenutí 90. výročí jejich vzniku.

Předseda společnosti Karel Huněk poděkoval Zdeňku Hraběti za jeho celoživotní péči o kladenský hokej a mládež a povýšil ho na duševního rytíře s povinností dodržovat rytířský ethos a právem užívat erb. Téměř 20 trampských muzikantů svojí hudbou nejen roztleskalo nadšené diváky, ale také doprovodilo výstavu heraldiky a obrázků Klárky Čermákové a také křest knih „Sochy a objekty pozitivní energie“ a „Sochy pozitivní energie a obrázky z lásky“, které jsou svým obsahem spjaty jak s Kladnem tak i s trampingem.

Dále Karel Huněk představil své nové sochy věnované kladenskému hokeji a trampingu. Objekt „Kantuta 1“ byl vytvořen na počest Eduarda Ingriše k 60. výročí jeho plavby přes oceán.  Setkání osobností do rytířského sálu přišel podpořit také legendární Miki Ryvola, RNDr. Bohumil Chochola - zakladatel více jak padesátileté folklórní tradice na Kladensku , Ing. Karel Bernard, Ing. Král, Mudr. Dagmar Smilková a další.