Tisková zpráva Hudební setkávání v Jindřichově Hradci a České Kanadě

09.08.2018

Tisková zpráva  Hudební setkávání v Jindřichově Hradci a České Kanadě

Slavnostní koncert se konal v Kunžaku, perle České Kanady, který již dříve hostil naše rytíře sira Nicholase Wintona, Václava Větvičku, žil zde a více jak půl století pozoroval změny na slunci rytíř Ladislav Schmied, tentokrát za námi přijeli význační interpreti, houslista Václav Hudeček, cembalista Martin Hroch, který se také podělil o svůj vzácný nástroj s ozvučnou deskou z roku 1740 s malou Klárkou Čermákovou.

Následoval opět hvězdný koncert v Jindřichově Hradci v kostele Sv. Jana Křtitele věnovaný poctě Zuzany Růžičkové a Viktora Kalabise, s význačnými evropskými interprety - Kristýna Fialová - viola, Radim Kresta - housle, Petr Nouzovský - violoncello, který je se svoji Kristýnkou Fialovou realizátorem těchto krásných akci. Pořadem provázel profesor Jiří Hlaváč. Tímto hudebním setkáním jsme uctili památku naší rytířky Zuzany Růžičkové, s kterou jsme před rokem tento koncert plánovali a na který se těšila. Děkujeme Petru Nouzovskému a všem účinkujícím za to, že tento sen paní profesorky vyplnili.

Dále se konalo vystoupení muzikantů Spolkolektivu, kteří potěšili svou tvorbou a muzikálností, kde spolu s ostatními vynikl instrumentalista pan Vidlák, s kterým jsme strávili příjemný pozdní večer, ke kterému na dálku přispěl náš rytíř Jiří Šíma. Jeho jméno otevřelo v pozdní hodině zavřenou restaurační kuchyni, tak že, po svém vynikajícím a náročném hudebním vystoupení mohl hudební mág doplnit energii na cestu za dalšími posluchači.

S úctou

Karel Huněk