Tisková zpráva - Setkání Zlínské na UTB - smutná

27.05.2018

Tisková zpráva - Zastavení Zlínské na UTB - smutná

Zastavení vzácné a bohužel už neopakovatelné - přivítání vínem, chlebem a solí z rukou rytíře generála Antonína Blahy, za obětavé pomoci páně Andrého, zahájilo 20. jubilejní setkání- Akademický košt slivovice, který se konal za záštity děkana Fakulty technologické doc. Ing. Františka Buňka, Ph.D., proděkana doc. Ing. Romana Čermáka, Ph.D. a pořádajícími-Námořnickou Unií, Formací U.S.D. a Společností pro šíření odkazu Albrechta z Valdštejna.

Po tradičním zahájení slavnostním pochodem generálů s insignií pod velením generalissima Pavla Hlaváčka následovaly projevy. Zde se dostalo té cti Karlu Huňkovi pozdravit přítomné jménem Řádu duševních rytířů a Společnosti za pozitivní přístup k životu a předat vzácný dar, masivní koštovku vyrobenou z poldovského antikora, dále ve velkém konferenčním sále promítl a uvedl televizní medailon z výstavy svých soch a objektů pozitivní energie, věnované k 100. výročí vzniku Československa a také Baťovu výročí.

Následně generalissimus Pavel Hlaváček vzpomínal slovem i obrazem na 19 minulých akademických koštů a to k naprosté spokojenosti otce zakladatele generála Antonína Blahy.

Následovalo odborné, nejen chemickotechnologické posuzování vzorků slivovice, prokládané autorskou poezií generála Vladimíra Cetkovského a hýčkané jazzovou legendou Jazzzubs pod basovkou generála Petra Chluda.

Po tomto nádherném setkání doputovala ze Zlína smutná zpráva, že nás opustila renezanční osobnost, vědec, pedagog, přítel, filosof, pátečník, generál, rytíř, doc Ing. Antonín Blaha, CSc.

Nyní se na nás dívá a usmívá pod vousy z hůry rytířského Slavína spolu s dalšími vzácnými rytíři, sirem Nicolasem Wintonem, Zuzanou Růžičkovou, Petrem Hlaváčkem, Jiřím Všetečkou, Karlem Lewitem, Jiřím Navrátilem, Zdeňkem Mahlerem, Ladislavem Schmiedem, Josefem Havlem, Tomášem Durdíkem, Jiřím a Jaromírem Burgrovými, Evženem Štecem, Jaroslavem Seikem a Jindřichem Kolbenem.

Čest jejich památce.

S úctou Karel Huněk

Společnost za pozitivní přístup k životu