Tisková zpráva - Setkání na Filosofické fakultě Západočeské univerzity

18.11.2016

Tisková zpráva - Setkání na Filosofické fakultě Západočeské univerzity

Nejen Plzeň, hlavní město evropské kultury 2015, ale také Filosofická fakulta Západočeské univerzity v předvečer památného 17.listopadu, přilákala do svých prostor více jak 250 studentů a jejich hostů. Zde na akademické půdě pořádala diskusní fórum okořeněné typickým plzeňským fenoménem pivem a hodnocením jeho kvality.

Toto setkání zahájil PhDr.Pavel Hlaváček Ph.D., který přivítal přítomné, zástupce malých pivovarů a hosty, kteří osloveni touto akademickou iniciativou ujeli doslova stovky podzimních kilometrů, aby tento počin podpořili.
Shromážděné pozdravil doc.Antonín Kůta z VŠCHT Praha, pivo čepoval zástupce malého pivovaru, ale také tisku, zlínský Aleš Fuksa a v neposlední řadě také za  Společnost za pozitivní přístup k životu a Řád duševních rytířů modré růže, výtvarník Karel Huněk předal pozdravy a dary.
Předseda Společnosti přivezl pozdravení rytířky prof.Zuzany Růžičkové, plzeňské rodačky, která projevila přání navštívit UNI, dar akad.malíře
Karla Pokorného, knihu Hold krajině, nahrávku poezie a poetické kytary v podání Václava Fikrleho a ing.Dr.Jana Paulíka a také svůj "plzeňský" artefakt inspirovaný tímto setkáním - KLIKAŘ - alegorie štěstí, s podtextem, že přítomní klikaři mají štěstí, že mohou na této fakultě čerpat vědomosti a také koštovat výborná piva osmi malých pivovarů.
Naše mise pokračovala také osobním přijetím v nádherném Západočeském muzeu a prohlídkou prostor Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara s fundovanou průvodkyní. V tomto centru pozitivní energie by bylo ctí naší Společnosti, uspořádat výstavu k poctě Západočeské univerzity.

Závěrem děkuji za vzácné pozvání Filosofické fakultě Západočeské univerzity a především PhDr. Pavlu Hlaváčkovi, PhD. za dokonalé uspořádání této akce a péči. Tímto bych chtěl recipročně pozvat všechny na prohlídku České Kanady a setkání např. cyklistický kemp politologů nebo setkání historiků, kteří si zde v praxi mohou prohlubovat znalosti kastelologie a také studenty designu a umění, kteří zde na Vlčickém dvorci mohou tvořit a v místní galerii zdarma vystavovat,