Pátečníci se opět sešli v Muzeu TGM v Lánech

03.11.2016

Pátečníci se opět sešli v Muzeu TGM v Lánech

Lány – V pobočce rakovnického Muzea Tomáše G. Masaryka v Lánech se v sobotu konalo sváteční setkání osobností ke Dni vzniku samostatného československého státu.

Osobně je opět přivítal Karel Huněk, předseda Společnosti za pozitivní přístup k životu a aktivní odpor proti blbosti, Řádu duševních rytířů Modré růže. Akce nesla název Pátečníci 2016 v Lánech.

Program započal položením kytice na hrob T. G. Masaryka a zaléváním. Pokračoval pak mimo jiné příspěvkem Václava Lišky (představitel spolku Svatobor), který připomněl význam a výročí českého spisovatele, novináře, vlastence a politika Karla Havlíčka Borovského. Zazněla tu poezie, jejímž autorem je Josef Firkle, kterou podbarvil poetickou kytarou Jan Paulík. A nechybělo ani příjemné zastavení s hudbou. Muzeem zněl například zpěv emeritní operní pěvkyně Národního divadla v Praze Zory Jehličkové. Na violoncello zahrál emeritní člen České filharmonie Jiří Sládeček.

Dalším pohlazením po duši pak určitě bylo hudební vystoupení dětí z Labyrintu a výstava dětských výtvarných prací, která nesla název Obrázky z lásky. Za účastníky čas strávený v Lánech shrnula Jana Jirásková: „Celý program se nám moc líbil, atmosféra byla nádherná, uvolněná."

Autor: Jana Elznicová
Zdroj: Rakovnický Deník