Tisková zpráva pozitivní – 4.2.2016 – 18. akademické setkání osobností na UTB ve Zlíně

06.03.2016

Tisková zpráva pozitivní – 4.2.2016 – 18. akademické setkání osobností  na UTB ve Zlíně

Dne 4.2. 2016 se konalo na UTB ve Zlíně 18. akademické setkání osobností a to pod záštitou děkana fakulty technologické doc. Ing. Františka Buňka, PhD., proděkana doc. Ing. Romana Čermáka, PhD. a organizátorů - Námořnické unie, Formace V.S.Q, Společnosti pro šíření odkazu Albrechta z Valdštejna a Technologické fakulty UTB. Setkání na akademické půdě zahájil slavnostní pochod generálů s insigniemi. Zaplněnou aulu pozdravil děkan Dušan Bakoš. Dále předal slovo Karlu Huňkovi, který pozdravil přítomné jménem Společnosti za pozitivní přístup k životu a Řádu duševních rytířů modré růže, do rukou generála doc. Antonína Blahy předal své dílo artefakt Klikař - alegorii štěstí, vyjadřující zdejšího genia lhoci, tj. kámen mudrců, do kterého je vetknuta klika, dále jej zdobí unifikované, univerzální "švestky" unijního tvaru na vývrtkovitých výhoncích. Závěrem pozval přítomné na hrad Křivoklát, kde 14.5. Společnost za pozitivní přístup k životu pořádá Poctu Karlu IV.

Program pokračoval akademickým koštem slivovice, jehož přestávky okořenil generál Vladimír Cetkovský svou velice autorskou poezií, dále následovala přednáška s příznačným názvem "Slivovice trochu jinak" a také originální divadelní hra Dušana Fojtů "Bezpečný metanol" ve které excelovali jak autor, tak sponzorský fenomén André. Akademické setkání umocnila svojí hudbou zlínská jazzová legenda Jazzzubs Petra Chluda.

Naše mise pokračovala do nádherné Kroměříže, kde se nám dostalo srdečného přijetí v úchvatném muzeu Karla Kryla. Zde jsme předali fotografii artefaktu Anděl Karla Kryla, který vytvořil Karel Huněk, inspirován tvorbou a osobností Karla Kryla. Tento artefakt byl vystavoval již v Muzeu TGM v Lánech. Dále naše kroky vedly do Uherského Hradiště do nádherné galerie Jožky Úprky, kde jsme do rukou ředitele Ladislava Bednaříka předali knihu našeho rytíře, akademického malíře Karla Pokorného a obrázek inspirovaný dílem Jožky Úprky malé Klárky Čermákové. Tato nádherná mise se uskutečnila za účasti našich rytířů z Kladna a Jindřichova Hradce, jako důstojné zahájení naší kulturní sezóny 2016.

V Kladně dne 20.2. 2016